GROOT logo-keuze
Menu
06-begeleiding-ouders-opvoeders-amsterdam-oostelijk-havengebied
Referentie

José hielp me los van maatschappelijke verwachtingen met een open blik te kijken naar de ontwikkeling van mijn kind en de rol die ik daarin met mijn kwaliteiten als ouder kan  vervullen. Moeder van Luke (10 jaar)

Begeleiding ouders & opvoeders
Geef kinderen wortels, geef ouders vleugels

De begeleiding van ouders|opvoeders is een onderdeel van de individuele trajecten van kinderen of jongeren. De reden hiervoor is dat er ook een wisselwerking tussen ouder en kind is, die tot de specifieke situatie of vraag geleid heeft.

Door aandacht te geven aan de bewustwording van deze wisselwerking ontstaat er een uitnodiging tot nog meer samenwerken met uw kind én een andere manier van kijken naar het gedrag.                        In plaats van focussen op oorzaken kijken we samen naar wat werkt.

Als uw kind geen traject bij mij volgt, zijn de oudergesprekken ook apart af te spreken.

Op weg naar ontspannen ouderschap

Je kunt allerlei redenen hebben om voor ouderbegeleiding naar een coach te gaan. 

•   Omdat de opvoeding niet gaat zoals je wilt.
•   Omdat je even niet weet hoe je je kind kunt helpen.
•   Omdat je als ouder steeds tegen bepaalde gevoelens en patronen bij jezelf                                           aanloopt, waar je graag vanaf zou willen.                 
•   Als ouder eens wilt praten over je kind met iemand die gespecialiseerd is in de                                       ontwikkeling en opvoeding van kinderen.

Vaak helpt het om als ouder te kijken naar wanneer jijzelf uitgedaagd wordt door het gedrag van je kind. Samen kunnen we kijken naar wat kinderen in hun gedrag en of ontwikkeling onbewust laten zien aan ouders. Inzicht, verwerking, vaardigheden en advies komen in de begeleiding aan bod.

Zo ervaar je meer vertrouwen en grip op de opvoeding. Er ontstaat ontspanning en plezier in ouderschap.

Een paar gesprekken geven al veel inzicht aan ouders en daarmee een positief resultaat voor de sfeer in het gezin.

Benieuwd naar wat ik kan betekenen voor uw gezin? Bel of mail me voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Foto 01 spelende kinderen

José Groot | Stuurmankade 304 | 1019 WD Amsterdam | 020-4198185 | jose@grootvoorjongemensen.nl 
© 2017 Groot voor jonge mensen ALL RIGHTS RESERVED