GROOT logo-keuze
Menu
02 jose groot therapie coaching ouderbegeleiding amsterdam oost
 Referentie

Als u meer wilt vragen, dan mag u ze echt wel vragen hoor! Emilio (7 jaar)

José Groot
(1960) Wie inspireert zorgt in de eerste plaats voor de ander.

Ik ga er vanuit dat jonge mensen optimaal kunnen groeien als zij positieve feedback ontvangen. Hierdoor worden ze gestimuleerd om hun eigen talenten in te zetten bij het realiseren van hun doelen. Ik werk met veel plezier samen met kinderen, jongeren en hun ouders om deze talenten naar boven te halen waardoor hun zelfvertrouwen zal groeien en er snel een gewenste verandering ontstaat die past bij het kind en de ouders.

Dit mag je van mij verwachten:
•  aandacht, inlevingsvermogen en andere manieren van kijken
•  zorgvuldigheid, nieuwsgierigheid en toekomstgerichtheid
•  creativiteit, intuïtie en humor

Samenwerking

Samenwerken doe ik onder andere met Marianne Roussac. We delen de visie dat de rol als ouder/ opvoeder belangrijk en bijzonder is, er zijn veel ballen in de lucht te houden. We merken dat ouders handvatten kunnen gebruiken en daarom organiseren we themabijeenkomsten gericht op ouders en opvoeders.                                                                                                                                                                 Groot voor jonge mensen is onderdeel van IKTA, een samenwerkingsverband van Integratieve Kinder- en Jongerentherapeuten met een praktijk in Amsterdam. Kinder- en jongerentherapeuten die aangesloten zijn bij IKTA hebben een zelfstandige praktijk in Amsterdam, zijn opgeleid op minimaal post-HBO-niveau en geregistreerd bij een beroepsvereniging die hen verplicht tot jaarlijkse bijscholingen, intervisie en supervisie, en die vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk maakt. Zie hier het netwerk.

Integratief therapeut

De opleiding tot Kinder- en Jeugdtherapeut volgde ik bij BGL & partners waar ik in 2008 afstudeerde. Ik ben geregistreerd lid van de Vereniging Integraal Therapeuten, ingeschreven in het Beroepsregister RBCZ/ TCZ. en de geschillencommissie SCAG.

Om mezelf te blijven ontwikkelen neem ik deel aan intervisie met vakgenoten en volg ik bijscholing of specialisatie cursussen op het gebied van oplossingsgericht – en contextueel/systemisch werken, effectieve communicatie, intuïtieve ontwikkeling en rouw begeleidng voor kinderen

Op LinkedIn kunt u alle informatie vinden over mijn opleidingen en werkervaringen.

Achtergrond

Voordat ik praktijk Groot startte heb ik als Z-verpleegkundige, kinderen en jongeren begeleid met een verstandelijke beperkingen. Daarna als fotograaf, gespecialiseerd in toegepaste portret en reportage fotografie. In beide disciplines waren de drijfveren én de mogelijkheden van de ander mijn uitgangspunt. Zo ontwikkelde ik mijn talent om een samenhangend beeld te maken uit informatie, (spel) regels en situaties. Ik heb een realistische en brede kijk op wat er eventueel bij de ander speelt.

Foto 01 spelende kinderen

José Groot | Stuurmankade 304 | 1019 WD Amsterdam | 020-4198185 | jose@grootvoorjongemensen.nl 
© 2017 Groot voor jonge mensen ALL RIGHTS RESERVED