GROOT logo-keuze
Menu
03-gedicht-therapie-coaching-ouderbegeleiding-amsterdam-oost
Referentie

Ik durf het nu weer.  Robin (10 jaar)

Ervaringen van ouders/ opvoeders en kinderen/ jongeren bij Groot voor jonge mensen.
Wilt u ook een reactie toevoegen? 
Stuur een mail naar jose@grootvoorjongemensen.nl

 

Ik vind het heel fijn om een plek te hebben waar mijn kind naar toe kan, als ze er om vraagt.           Trouwens ook voor mezelf als ik even vast zit of een vraag heb betreft opvoeden en opvoeder zijn.                                                                                                                                           Moeder van twee dochters (10 en 7 jaar)                

Lieve Jose, eerst ging het op school niet goed. Bijvoorbeeld ik durfde een paar lessen van rekenen niet te doen. Toen zei mama we moeten hulp gaan zoeken want zo kan het niet verder en toen kwam ik bij jou en jij hebt mij goed geholpen om het op school beter te laten gaan en we hebben samen mij meer zelfvertrouwen gegeven. Bedankt voor alles doei.                                                                           Meisje (9 jaar)                                                                                

Wij waren er van onder de indruk hoe snel José een goed beeld vormde van onze zoon. Binnen een paar afspraken kon ze precies die dingen aanwijzen waarmee hij worstelt. Ook was het opvallend hoe snel onze zoon zich op z’n gemak voelde.. Hij kletste meteen met José en dat is bijzonder aangezien hij vaak verlegen is en moet wennen aan nieuwe mensen en situaties. We hebben de gesprekken die wij (als ouders) met José als heel prettig en constructief ervaren.
Ouders van zoon (6 jaar)

Onze zoon wilde niet meer naar school uit frustratie dat hij moeilijk kon leren lezen en spellen (als gevolg van dyslexie). Hij zocht andere vrienden. En had vreselijke driftbuien. José vond spelenderwijs contact en vertrouwen bij hem om hem te vertellen dat er niets mis met hem is. Dat er heel veel mensen zijn met dyslexie. Dat hij stiekem heel talentvol is. En dat er andere manieren zijn om te leren lezen en spellen speciaal voor kinderen met dyslexie als hij dat wil. Vervolgens heeft hij zich hiervoor opengesteld, kreeg hij weer grip op lezen en spellen en vond hij zijn oude vrienden weer terug. Wij wensen alle kinderen met dyslexie dit speelse vertrouwen en warmte van José Groot toe.
Moeder van zoon (8 jaar)

Ik wilde je nog een keer extra bedanken dat je met me hebt gedeeld dat je het enthousiaste kind dat ik ooit was, omhoog ziet komen als je met me werkt. De liefdevolle manier waarop je het vertelde en de dingen die je zei (zoals mijn glimlach die dan mijn gezicht verwarmt) waren zo fijn en heel helend voor mij. Je hebt me een prachtig cadeautje gegeven door deze bewustwording heel veel dank!
Roos (17 jaar)

Het wisselwerking gesprek resulteerde in een helder verhaal en inspireert mij tot verandering. Ik stel me nu meer open voor mijn beide kinderen en dit geeft rust in ons gezin.
Vader van Robin en Julia (5 en 2 jaar)

Ik ben blij dat ik dit gedaan heb ondanks dat ik het heel spannend vond. Nu ik klaar ben heb ik zelf een oplossing gevonden voor de situatie waar ik echt verdrietig van werd. En dat is zo fijn!
Josje (13 jaar)

Ik denk dat ik weer eens naar die kindermevrouw ga.
Noah (6 jaar)

Ik vond het fijn dat José goed keek naar mijn kind en daarmee mij als ouder stimuleerde dat ook te doen. Ik heb gemerkt dat ik me soms toch laat beïnvloeden door school en de maatschappij. Maar dat zijn systemen die het individu niet vanzelfsprekend recht doen. José hielp me los van maatschappelijke verwachtingen met een open blik te kijken naar de ontwikkeling van mijn kind en de rol die ik daarin met mijn kwaliteiten als ouder kan vervullen.
Moeder van Luke (10 jaar)

Ik dacht dat het eng zou vinden maar dat is helemaal niet zo. Het is fijn spelen net als thuis.
Youssef (9 jaar)

Ik heb geleerd dat je van kleine dingen iets speciaals kunt maken waardoor ik mezelf snel een goed gevoel kan geven. Het verschil tussen een bah en ha gevoel heb ik nu zelf veel meer in de hand. Ik heb nu ook minder last van de gedachte dat ik alles heel goed moet doen want ik weet nu dat ik altijd oké ook als ik een slecht cijfer haal of een slechte wedstrijd speel. Want dat staat los van wie ik ben. Groetjes Sophie
Sophie (15 jaar)

We gingen naar José toe met de vraag of ze ons kon helpen om beter om te gaan met het opvliegende karakter van ons zoontje . Vanuit school was er al een aantal malen aangegeven dat hij ruzie had met andere kindjes en dat hij daarbij fysiek werd. Ook thuis was de situatie moeilijk. Wij, zijn ouders, waren een jaar daarvoor gescheiden dus dat maakte het er ook niet makkelijker op.
De eerste keer vond ons zoontje het best spannend en we hoorden van José dat hij zich letterlijk liet gaan, best een heftig begin. Na een aantal keren merkte we al snel verandering bij hem. Hij werd al wat rustiger en bepaalde frustraties kon hij makkelijker oplossen.
José hield heel goed contact met ons door evaluatie gesprekken en we konden (en nog steeds) allerlei vragen per e-mail bespreken, dat was erg fijn en heeft ons erg geholpen.
Bij de laatste rapport bespreking van school werd ons pas echt duidelijk hoe goed ons zoontje vooruit is gegaan. Op zijn rapport stond dat hij heel erg positief is veranderd, hij gaat heel leuk met de andere kinderen om en maakt weinig ruzie. Wat mij betreft was het grotendeels te danken aan de sessies met José. Hij en zijn broer zullen ons altijd nog wel continue bezighouden, maar een probleemgeval is het zeker niet meer, integendeel. Nogmaals heel erg bedankt.
Joachim, vader van zoon (6 jaar)

 

Foto 01 spelende kinderen

José Groot | Stuurmankade 304 | 1019 WD Amsterdam | 020-4198185 | jose@grootvoorjongemensen.nl 
© 2017 Groot voor jonge mensen ALL RIGHTS RESERVED